Lördagsmiddag

2011-01-22

På menyn:
Krämig potatisgratäng, stekta veggoburgare och en sallad på avokado, oliver, paprika, soltorkade tomater och champinjoner.
Till efterrätt: Smuldegspaj med bär


Krämig potatisgratäng
8-10 stycken mellanstora potatisar
1 stor gul lök
2 ½ dl Oatly matlagningsgrädde
½ tärning grönsaksbuljong
Vitlökspeppar
Timjan
Salt
Smör/Margarin

•    Sätt ugnen på 200°C.
•    Fetta in en ugnsform med mjölkfritt smör/margarin.
•    Skiva potatisen i tunna skivor och hacka löken. Blanda.
•    Salta och peppra efter behag.
•    Häll över grädden och strö över lite peppar och timjan.
•    Läckerheten ska stå i ugnen i drygt en timma!




Till det hade vi grymt goda veganska
Veggoburgare från Hälsosport. Det är sanslöst så goda de är!
(Klicka för att förstora de små bilderna)













Smuldegspaj med bär
1½ dl socker
3 dl vetemjöl
1 dl havregryn
150 g margarin
ca 2 msk potatismjöl

Hallon
Jordgubbar
Blåbär
Björnbär

•    Hetta upp ugnen till 225°C.
•    Fetta in en ugnform (yeah, vi gillar sånt).
•    Fördela bären så som du önskar och blanda med potatismjöl (suger åt sig saften lite) och hälften av sockret. Sprid ut bären jämnt i ugnsformen.
•    Blanda mjöl, margarin, havregryn och socker i en bunke tills det blir smuligt (Magda visar hur ;)).
•    Låt stå i ugnen i 20-25 minuter, tills den fått fin färg.
•    Servera gärna med glass eller vaniljvips!
















Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0