Lördagsmiddag
2011-01-22
På menyn:
Krämig potatisgratäng, stekta veggoburgare och en sallad på avokado, oliver, paprika, soltorkade tomater och champinjoner.
Till efterrätt: Smuldegspaj med bär
Krämig potatisgratäng
8-10 stycken mellanstora potatisar
1 stor gul lök
2 ½ dl Oatly matlagningsgrädde
½ tärning grönsaksbuljong
Vitlökspeppar
Timjan
Salt
Smör/Margarin
• Sätt ugnen på 200°C.
• Fetta in en ugnsform med mjölkfritt smör/margarin.
• Skiva potatisen i tunna skivor och hacka löken. Blanda.
• Salta och peppra efter behag.
• Häll över grädden och strö över lite peppar och timjan.
• Läckerheten ska stå i ugnen i drygt en timma!
På menyn:
Krämig potatisgratäng, stekta veggoburgare och en sallad på avokado, oliver, paprika, soltorkade tomater och champinjoner.
Till efterrätt: Smuldegspaj med bär
Krämig potatisgratäng
8-10 stycken mellanstora potatisar
1 stor gul lök
2 ½ dl Oatly matlagningsgrädde
½ tärning grönsaksbuljong
Vitlökspeppar
Timjan
Salt
Smör/Margarin
• Sätt ugnen på 200°C.
• Fetta in en ugnsform med mjölkfritt smör/margarin.
• Skiva potatisen i tunna skivor och hacka löken. Blanda.
• Salta och peppra efter behag.
• Häll över grädden och strö över lite peppar och timjan.
• Läckerheten ska stå i ugnen i drygt en timma!
Till det hade vi grymt goda veganska
Veggoburgare från Hälsosport. Det är sanslöst så goda de är!
(Klicka för att förstora de små bilderna)
Veggoburgare från Hälsosport. Det är sanslöst så goda de är!
(Klicka för att förstora de små bilderna)
Smuldegspaj med bär
1½ dl socker
3 dl vetemjöl
1 dl havregryn
150 g margarin
ca 2 msk potatismjöl
Hallon
Jordgubbar
Blåbär
Björnbär
• Hetta upp ugnen till 225°C.
• Fetta in en ugnform (yeah, vi gillar sånt).
• Fördela bären så som du önskar och blanda med potatismjöl (suger åt sig saften lite) och hälften av sockret. Sprid ut bären jämnt i ugnsformen.
• Blanda mjöl, margarin, havregryn och socker i en bunke tills det blir smuligt (Magda visar hur ;)).
• Låt stå i ugnen i 20-25 minuter, tills den fått fin färg.
• Servera gärna med glass eller vaniljvips!
1½ dl socker
3 dl vetemjöl
1 dl havregryn
150 g margarin
ca 2 msk potatismjöl
Hallon
Jordgubbar
Blåbär
Björnbär
• Hetta upp ugnen till 225°C.
• Fetta in en ugnform (yeah, vi gillar sånt).
• Fördela bären så som du önskar och blanda med potatismjöl (suger åt sig saften lite) och hälften av sockret. Sprid ut bären jämnt i ugnsformen.
• Blanda mjöl, margarin, havregryn och socker i en bunke tills det blir smuligt (Magda visar hur ;)).
• Låt stå i ugnen i 20-25 minuter, tills den fått fin färg.
• Servera gärna med glass eller vaniljvips!
Kommentarer
Trackback